Bosna i Hercegovina     | 23.08.2019. 14:59 |

Na Vlašiću za vikend manifestacija 'Ljuta greda 2019'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 23. kolovoza (FENA) - Peto izdanje manifestacije "Ljuta greda 2019" bit će održano 24. i 25. kolovoza na Vlašiću.

Ovogodišnja manifestacija održava se u okviru projekta "Vlašić u obrambeno-oslobodilačkom ratu", čiji je organizacijski odbor formiran od predstavnika boračkih udruženja s područja općine Travnik.

Predsjednik Organizacijskog odbora za izradu, planiranje i realizaciju projekta "Vlašić u odbrambeno-oslobodilačkom ratu" Munir Karić istaknuo je da sve manifestacije trebaju pokazati "šta je Vlašić polučio u prošlost i šta su heroji s ovoga područja uradili za cijelu BiH".

- "Ljuta greda 2019" uključuje niz programskih sadržaja, a prvog dana manifestacije bit će upriličen planinarski pohod "Stazama heroja" te memorijalni turnir u malom nogometu, kao i cjelodnevno druženje učesnika i posjetitelja. Drugog dana je, uz čas historije, planiran prigodan kulturno-zabavni program, te obraćanje zvaničnika i gostiju - kazao je Karić.

Organizatori ističu kako su dio projekta i manifestacije "Meokrnje" i "Ljuta greda", a početkom rujna i manifestacija na Galici.

Predsjednik Organizacijskog odbora manifestacije "Ljuta greda 2019" Fahir Čamdžić istaknuo je kako iz godine u godinu ova manifestacija poprima sve veći značaj.

- Manifestacija okuplja sve više ljudi, s ciljem odavanja počasti borcima Armije RBiH koji su branili i obranili svoju domovinu - naglasio je.

Centralna manifestacija bit će održana u nedjelju, na području Ljute grede na Vlašiću, s početkom u 11 sati.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Komšić na Vlašiću: Nemojte da strahujemo i djeci ostavimo neriješene stvari

Pezer: Trenirao sam po čitavom svijetu, ali na Vlašiću su uvjeti najbolji (VIDEO)

Na Vlašiću se ovoga ljeta pripremaju vrhunski sportaši iz raznih krajeva svijeta

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana