Kultura     | 23.08.2019. 12:08 |

RCC - Podrška kreativnim mladim filmskim autorima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. augusta (FENA) - Iz Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) izrazili su zadovoljstvo da je mladi režiser Nikola Stojanović iz Srbije za film "Šerbet" osvojio "Srce Sarajeva" za najbolji studentski film, nagradu koju ta organizacija podržava od pokretanja te takmičarske kategorije, na ceremoniji održanoj sinoć na 25. Sarajevo Film Festivalu (SFF).

- Konkurencija u ovoj kategoriji, među 14 sjajnih filmova, bila je oštra i sigurna sam da žiriju nije bilo lako da odabere samo jedno ostvarenje. Iskrene čestitke Nikoli Stojanoviću. Neka ova nagrada bude samo početak uspješne i plodonosne karijere. Želimo mu puno uspjeha u njegovom budućem radu - rekla je Dragana Đurica, viši stručnjak za konkurentnost u Vijeću za regionalnu saradnju. 

Vijeće za regionalnu saradnju već treću godinu zaredom podržava Sarajevo Film Festival, posebno u ovoj kategoriji, koju pomaže od početka.

- Podržavamo kreativne mlade filmske autore na putu njihovog profesionalnog razvoja, jer mladi ljudi su važni. Jedini način za sve nas da krenemo naprijed, i to brzo, jeste da se iskoristi potencijal žena i mladih, a podrška mladim filmskim autorima usmjerena je upravo u tom pravcu - dodala je Đurica, saopćeno je iz RCC-a.  

Pobjednički film "Šerbet" strastvena je ljubavna priča o dvoje mladih različitog porijekla koji pokušavaju otkriti šta osjećaju dok ih proganjaju strahovi i tereti prošlosti.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bregu: Krajnje je vrijeme za definiranje budućnosti našeg regiona 

RCC - Otvorene nominacije za izbor Žene preduzetnice godine sa zapadnog Balkana za 2023. godinu

Filmom 'Samo kad se smijem' započelo obilježavanje Dana ljudskih prava u kinu Meeting Point

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'