Magazin     | 20.08.2019. 11:11 |

Uskoro filmska verzija aktualnog albuma Brucea Springsteena 'Western Stars'

FENA Agencije

ZAGREB, 20. kolovoza (FENA) - Najnoviji album Brucea Springsteena "Western Stars" dobit će filmsku verziju čiju režiju supotpisuju Thom Zimny i Springsteen, a premijerno će biti prikazan na filmskom festivalu u Torontu (TIFF) u rujnu, nakon čega kreće u kino distribuciju.

"Western Stars" 19. je studijski album Brucea Springsteena objavljen u lipnju 2019. Album je postigao svjetski uspjeh, dostigao je prvo mjesto iTunes liste na svakom kontinentu, dobio je sjajne kritike, te je proglašen remek djelom.

"Album predstavlja odmak od karakterističnog springsteenovskog zvuka, odlazak u drugačiji žanr, inspiriran pop glazbom 50. i 60. godina. Teme pretočene u pjesme tiču se ljubavi, gubitka, neumoljivog protoka vremena, što se uklapa u dokumentarnu filmsku priču koja evocira uspomene s američkog zapada, kako mitske tako i stvarne, kroz arhivske snimke koji se preklapaju s naratorovom (Springsteen) koji govori o inspiraciji za album 'Western Stars'", priopćeno je iz diskografske kuće Menart.

Film "Western Stars" pruža jedinstvenu priliku fanovima da 13 pjesama s istoimenog albuma čuju uz podršku benda i čitavog orkestra, pod krovom katedrale, preuređene stogodišnje staje, u vlasništvu Bossa.

Filmsku verziju objavljuje Warner Bros. Pictures, a režiju potpisuje Thom Zimny, zajedno sa Springsteenom, kojem je to redateljski debi.

"Bruce spada u red izuzetnih umjetnika koji su svojim talentom popločali put drugima. Albumom 'Western Stars' ponovno nas je pokrenuo, poveo nas na emotivno, introspektivno kinematografsko putovanje, koje osvrtom u prošlost gleda ka budućnosti. Kao jedan od njegovih mnogobrojnih fanova već 40 godina, ne mogu biti sretniji što s njima (Bruceom i Thomom) putujem ovim vlakom", izjavio je predsjednik Warner Bros. Pictures Groupa Toby Emmerich.

Film će premijerno biti prikazan na filmskom festivalu u Torontu (TIFF), nakon čega je na jesen planirana kino distribucija, prenosi Hina.

Springsteen i Zimny surađivali su i u prošlosti, na dokumentarcu "The Promise: The Making Of Darkness on the Edge Of Town", kao i na nagradom Tony ovjenčanom filmu "Springsteen On Broadway" (Netflix), koji je Zimny režirao.

"Western Stars" napisao je i izvodi Bruce Springsteen sa specijalnom gošćom Patti Scialfa. Thom Zimny, Jon Landau, Barbara Carr i George Davis su producenti filma, dok je izvršni producent i kompozitor fimske glazbe, Bruce Springsteen.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Projekcija filma 'Gdje je Anne Frank' u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta

Otvoreno 17. izdanje Mostar film festivala

Nakon dvije decenije Dino Mustafić ponovo na filmskom setu,'Paviljon' nose renomirana glumačka imena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo