Bosna i Hercegovina     | 19.08.2019. 13:40 |

Vlada RS utvrđenim izmjenama zakona poboljšava uslove za penzije policiji

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 19. augusta (FENA) – Vlada RS utvrdila je na današnjoj sjednici u Banjoj Luci Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima po hitnom postupku kojim se propisuje da se policijskom službeniku lični koeficijent za ostvarivanje prava na penziju utvrđuje na odnosu pet godišnjih plata koje su za policijskog službenika najpovoljnije. 

-Cilj predložene dopune zakona je da se poboljša materijalno stanje policijskih službenika koji su stekli pravo na starosnu ili invalidsku penziju - saopćeno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade RS. 

Utvrđen je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom jer se ukazala potreba za dodatnim usaglašavanjem zakona sa novim rješenjima evropskog zakonodavstva, s ciljem daljeg podsticanja održivog upravljanja otpadom. 

Vlada je prihvatila Informaciju o Baznoj analizi stanja u BiH za provođenje Protokola voda i zdravlje pri UN Konvenciji o zaštiti i korištenju prekograničnih vodotoka i međunarodnih jezera i saglasna je da se ova analiza uputi na usvajanje Vijeću ministara BiH. 

Donesena su rješenja o davanju ovlaštenja za potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture RS, o davanju ovlaštenja za potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda RS i o davanju ovlaštenja za potpisivanje Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u oblasti unutrašnjih poslova RS, te date ovlasti resorno nadležnim ministrima da potpišu posebne kolektivne ugovore. 

Vlada je imenovala Radnu grupu za praćenje izgradnje autoputeva u RS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!