Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 15.08.2019. 11:50 |

Pandža: Imamo sigurno najmlađu ekipu u ABA 2 ligi

FENA

TUZLA, 15. augusta (FENA) – Košarkaši OKK Sloboda danas počinju pripreme za novu sezonu i nastup u ABA 2 ligi i domaćem prvenstvu.

Tuzlaci su do sada doveli osam igrača, nedostaje im još jedan centar i nadaju se da će imati dovoljno kvalitetan roster da ispune svoja očekivanja u dva takmičenja.

Na današnjoj konferenciji za novinare istaknuto je da je Gradska uprava Tuzla dala veliku podršku programima kluba, tim više što se ulazak u ABA 2 ligu dogodio u godini kada RSD Sloboda obilježava 100. godišnjicu osnivanja i djelovanja.

- OKK Slobodi mjesto i jeste u ABA 2 ligi. U regionu ne postoji klub s boljim uvjetima i infrastrukturom i to su čelnici lige prepoznali. Euforija u gradu zbog svega je ogromna – rekao je trener Josip Pandža.

Naglasio je da je prilikom kompletiranja ekipe namjera bila da se okupi što mlađi tim zbog dva takmičenja u kojima će sudjelovati, a što će iziskivati velike napore i zahtijevati što brži oporavak igrača.

- Imamo sigurno najmlađu ekipu u ABA 2 ligi, među kojima i najmlađe playmakere. Trebat će dosta strpljenja, jer će biti dosta oscilacija. Težit ćemo energičnoj igri u visokom intenzitetu, ali siguran sam u ovaj roster. Treba nam još jedan igrač, noseći na poziciji pet. To će biti dovoljno da možemo igrati na dva fronta – rekao je trener tuzlanskog tima.

Podsjetio je da će u sezoni odigrati oko 60 utakmica i morat će biti konkurentni ostalim ekipama.

- Pokušat ćemo da igramo tako da to bude ekstremno borbena košarka. Dovoljno smo hrabri, možda ludi, a možda pametni da uđemo sa tako mladom ekipom u takmičenje – zaključio je Pandža.

Treninzi će do 1. septembra biti zatvorenog tipa. Prvu pripremnu utakmicu Tuzlaci će odigrati krajem mjeseca i to protiv Igokee u Laktašima.

Bilo je govora i o tome da će ulaznice za narednu sezonu biti diferencirane, nešto skuplje za ABA 2 ligu, a jeftinije za domaće prvenstvo.

S tim u vezi najavljena je još jedna konfrenecija za novinare na kojoj će o cijenama i drugim novitetima biti više govora. Cilj kluba je da na svakoj utakmici OKK Sloboda bude oko 4.000 gledatelja.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'