Stranačke aktivnosti     | 07.08.2019. 13:01 |

Saopćenje za javnost Naša stranka

FENA Saopćenje

Na današnji dan prije 10 mjeseci održali su se opći izbori u BiH koji su dali za pravo čelnicima HDZ BiH i SDA da formiraju vlast u HNK.

Rezultat rada novih-starih koalicionih partnera je blokada rada najvišeg zakonodavnog tijela u Kantonu, Skupštine HNK, zbog nemogućnosti da se pomenute dvije stranke dogovore oko izbora rukovodstva Skupštine. 

Tako se u posljednjih šest mjeseci nije održala niti jedna sjednica Skupštine HNK, iako su zastupnici i zastupnice uredno primali svoje plate u istom periodu. 

“Šteta po građane i građanke HNK nije samo finansijska, u smislu da plaćamo nerad i neodgovornost zastupnika, ona je mnogostruka na svim društvenim poljima. Pogledajte u kakvu su situaciju doveli mostarsku bolnicu Dr. Safet Mujić! Po izvještajima Federalne revizije, bolnica je u milionskim dugovima, što ljudi već godinama primjećuju na uslugama i lijekovima koji su im dostupni u ovoj ustanovi. Iz uprave bolnice kažu da su se obraćali u više navrata Skupštini HNK jer je ona osnivač i kao takva odgovorna za stanje u bolnici, ali odgovor nikad nisu dobili. Kako će i dobiti odgovor kad su zastupnici i zastupnice već šest mjeseci na plaćenom godišnjem odmoru!” - izjavila je Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke. 

Ona strahuje da bi odnos prema bolnici mogao dovesti do njene propasti. Upoređuje to s odnosom prema Aluminiju i drugim za život građana u HNK, krucijalnim pitanjima:  „Zahtijevamo od zastupnika i zastupnica u Skupštini HNK da se pojave na svom radnom mjestu i počnu zarađivati platu. Nikakav 'ugrožen nacionalni interes' ne može biti isprika za nereagovanje na gašenje najvećeg privrednog giganta u HNK, mostarskog Auminija, nerješavanje pitanja regionalne Deponije Uborak kao i dozvoljavanje da i Bolnica Dr. Safet Mujić, kao i Sveučilišna bolnica Bijeli brijeg, po uzoru na Aluminij, potonu u milionska dugovanja. Ako kasti nacionalnih stranaka ovo nisu dovoljno važni i dovoljno životni problemi, nama jesu i insistiramo da ih riješe!“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke Zenica

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana