Bosna i Hercegovina     | 02.08.2019. 13:57 |

Završeni radovi na uređenju korita rijeke Unac u Drvaru

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 2. kolovoza (FENA) - Ovih su dana uspješno završeni radovi na sanaciji i uređenju djela obale korita rijeke Unac u urbanom djelu grada Drvara, vrijedni oko 100.000 maraka.

Izvođač radova bila je tvrtka "Roko comerc" iz Livna dok je investitor Agencija za vodno područje "Sava" iz Sarajeva.

Ovim radovima koji su započeli u lipnju ove godine izvršeno je uređenje i čišćenje korita Unca, i to na djelu od mostića kod Kerana pa sve do bivše celuloske mini brane.

Iz nadležne općinske službe rečeno je kako su ovi radovi rezultat ugovora koji je općinska načelnica Dušica Runić potpisala s predstavnikom Agencije za vodno područje "Sava" iz Sarajeva Markom Barićem i predstavnikom izvođača radova iz Livna firme "Roko komerc" Tomislavom Badrovim.

Prilikom potpisivanja ugovor o regulaciji korita u samome gradu razrovalo se i o mogućnosti regulacije donjeg korita rijeke Unac.

Predstavnik Agencije za vodno područje rijeke Save Marko Barić naglasio je kako bi bilo dobro da se pripremi projektna dokumentacija za regulaciju Unca i da se sagledaju mogućnosti da se ti poslovi odrade u nekoliko etapa jer se radi o dosta skupom projektu.

Načelnica Runić podržala je tu ideju, naglasivši kako bi se regulacijom donjeg toka Unca riješili problemi plavljenja naseljenih mjesta, a moglo bi se pristupiti i realizaciji izgradnje poslovne zone.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

Napreduju radovi na izgradnji mostarske dvorane, tribine gotove do ljeta (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo