Bosna i Hercegovina     | 31.07.2019. 10:46 |

MUPRS traži da tužilaštvo ispita tačnost tvrdnji Suzane Radanović

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 31. jula (FENA) - Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) pozvali su Okružno javno  tužilaštvo Banja Luka da ispita tačnost navoda i izjasni se povodom teških optužbi Suzane Radanović u kojima iznosi ime navodno odgovornog za smrt njenog sina Davida Dragičevića.

Pojedini portali prenijeli su da je Suzana Radanović, majka stradalog mladića Davida Dragičevića iz Banje Luke, na svom Facebook profilu, ali i na Facebook grupi Pravda za Davida, objavila status u kojem je direktno za smrt svoga sina optužila jednog inspektora MUPRS-a.

Iz entitetske policije podsjećaju da Okružno javno tužilaštvo Banja Luka vodi istragu u vezi sa smrću Davida Dragičevića.

-Budući da je imenovana lično prozvala pripadnika MUP-a Republike Srpske za ubistvo, tražimo da se tužilaštvo javno očituje – naveli su u saopćenju.

Ukoliko tužilaštvo ima dokaze neka, kako dodaju, postupa u skladu sa zakonom, jer svako za koga se utvrdi da je odgovoran za krivično djelo treba da odgovara pred pravosudnim organima u skladu sa zakonom.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Prijedlog pritvora za tri osobe u predmetu kodnog naziva "Spartacus"

Nizozemsko tužilaštvo kaznilo četiri kompanije koje su pomogle Rusiji u gradnji Krimskog mosta

Ministar Karan razgovarao sa direktorom IDDEEA-e

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo