Sport     | 26.07.2019. 16:12 |

Goražde domaćin turnira rukometanih veterana i veteranki iz četiri države

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 26.jula (FENA) - Goražde je domaćin međunarodnog turnira veterana koji se održava u Gradskoj dvorani “Mirsad Hurić”. Trodnevni turnir počeo je danas a okupio je 12 ekipa iz četiri države sa prostora bivše Jugoslavije, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Organizator je Udruženje „Rukometni veterani Radnički – Goražde“  u kojem su ponosni na činjenicu da su uspjeli okupiti rukometne legende svih vremena, među kojima su i poznati „Zlatni dječaci sa Drine“.

- Uspjeli smo okupiti oko 100 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH i drago nam je da nastavljamo ovu tradiciju kroz druženje vrhunskih rukometaša i rukometašice iz nekadašnjih jugoslovenskih republika, koji se već godinama  susreću na turnirima - kazao je član rukometnih veterana Radnički - Goražde Admir Sijerčić.

Na turniru koji je već u prvim utakmicama publici ponudio atraktivan rukomet, u muškoj konkurenciji učestvuju ekipe RV Radnički Goražde, RK Jugović (Srbija), VRK Sloboda  Tuzla, MVRK Kairos Trogir (Hrvatska), Rudar Pljevlja (Crna Gora) i RK Sloga Gornji Vakuf/Uskoplje. 

U ženskoj konkurenciji nastupaju veteranke Ravangrad Sombor (Srbija), ŽRK Jedinstvo Tuzla, ŽVRK Veteranka Trogir (Hrvatska), SU Rukometne NS veteranke Novi Sad (Srbija), ŽRK Stara škola Subotica (Srbija) i ŽRK Goražde.

Finalna utakmica ženskih veteranskih rukometnih ekipa je večeras u 20, a muških u 20.30 sati.

- Posebno atraktivan događaj bit će sutrašnje splavarenje i rafting Drinom koji su i prošle godine izazvali oduševljenje učesnika. Ovo je prilika da BPK i Goražde kao grad rukometa i prirodnih ljepota predstavimo na najbolji način - kazao je Sijerčić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Žrijeb kvalifikacijskih grupa za rukometno EP 21. marta, BiH u trećem "šeširu"

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo