Servisne informacije     | 25.07.2019. 17:02 |

Večeras počinje sanacija pružnog prijelaza kod Energoinvesta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. jula (FENA) - Sanacija pružnog prijelaza kod Energoinvesta - spoj ulica Džemala Bijedića i Tvornička, počet će večeras u 22 sata, saopćeno je iz Direkcije za puteve KS.

Naime, zbog lošeg stanja tramvajske infrastrukture na spoju glavne gradske longitudinale i ulice Tvornička došlo je do pucanja asfalta uz šine. Planirano je da KJKP RAD izvrši uklanjanje postojećeg sloja asfalta kod pružnog prijelaza, zatim će KJKP GRAS izvršiti radove na saniranju asfaltnih šina, a potom će se izvršiti ponovno asfaltiranje pružnog prijelaza.

S obzirom da trenutno ne postoji mogućnost kvalitetnog saniranja asfalitnih šina, radovi koji će se izvršiti su privremenog karaktera, a u martu 2020. godine planiran je početak rekonstrukcije kompletne tramvajske infrastrukture, kada će biti urađeno i trajno rješavanje pružnog prelaza.

Za potrebe izvođenja navedenih radova će, u skladu s Rješenjem Ministarstva saobraćaja, biti u potpunosti obustavljen cestovni saobraćaj preko pružnog prijelaza, a saobraćaj će se preusmjeravati na alternativne pravce i to u večeras od 22 sati do sutra, 26. jula, ujutro u 7 sati.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'