Bosna i Hercegovina     | 24.07.2019. 14:59 |

Vlada Brčko želi zabraniti korištenje društvenih mreža za vrijeme radnog vremena

FENA Saopćenje

BRČKO, 24. srpnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju Akcijskog plana 2 za jačanje kohezije u zajednici Brčko distrikta BiH kao odgovor na incidente motivirane predrasudama i mržnjom.

Nakon diskusije o toj točki dnevnoga reda članovi Vlade usvojili su zaključak kojim su osudili svaki govor mržnje državnih službenika i namještenika, posebno u vrijeme radnog vremena i putem društvenih mreža, priopćeno je iz Vlade distrikta.

„Zaposlenici Vlade i ostalih institucija moraju imati odgovornost za svoje postupke. Vlada je zadužila rukovoditelje tijela uprave i drugih institucija da u suradnji sa službenikom za etiku analiziraju propise koji uređuju ovu materiju i predlože njihove izmjene, a sve s ciljem suzbijanja takvog govora i potpune zabrane korištenja društvenih mreža za vrijeme radnog vremena“, istaknuo je gradonačelnik Siniša Milić.

Predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove Srđan Blažić naveo je da je Akcijski plan usvojen za razdoblje od 2019. do 2021. godine te da je na njemu radila radna skupina u koju su bili uključeni predstavnici Vlade, OESS-a, nevladinih organizacija i drugih udruga građana.

„Cilj Akcijskog plana je da se donesu mjere kako bi se preduhitrili incidenti izazvani mržnjom i predrasudama i da govor mržnje bude sveden na najmanju moguću mjeru. Vlada je zauzela stav kada su u pitanju državni službenici, javni namještenici i svi koji su zaposleni u institucijama Distrikta, da izmjenom propisa spriječi pojavu govora mržnje“, dodao je Blažić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Brčkom konferencija o izazovima energetske tranzicije

Za učenike osnovnih i srednjih škola u Brčkom počinje proljetni raspust

Medicinari mirnom protestnom šetnjom u Brčkom nastavili generalni štrajk

Promo

CONNECTO 2023: Događaj na kojem jednostavno morate biti!

Code Hub Mostar proslavio peti rođendan

The Nobles Annual Gala