Bosna i Hercegovina     | 24.07.2019. 15:12 |

Članovi Nezavisnog odbora posjetili Direkciju za koordinaciju policijskih tijela

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. jula (FENA) - Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) Ilma Mehić Jusufbašić, Mate Miletić i Ljubomir Kuravica posjetili su danas, u okviru planskih aktivnosti za tekuću godinu, Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH i tom prilikom razgovarali s direktorom Direkcije Mirsadom Vilić i njegovim zamjenicima Ivicom Bošnjakom i Rankom Vukovićem.

Tokom sastanka, rukovodstvo Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH upoznalo je članove Nezavisnog odbora o značajnim aktivnostima koje su imali u proteklom periodu, kao što su osiguranje najvećeg sportskog olimpijskog festivala za mlade - EYOF, osiguranje Godišnje skupštine Evropske banke za obnovu i razvoj - EBRD, osiguranje obilježavanja godišnjice u Srbrenici, osiguranje dolaska predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana u Sarajevo.

Također, rukovodstvo Direkcije upoznalo je članove Nezavisnog odbora o problemu nedostatka policijskih službenika, donošenju nove Odluke o osobama, objektima i vrijednosnim pošiljkama koje se štite, o Zakonu o policijskim službenicima, kao i o dobroj saradnji s drugim policijskim agencijama u BiH, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zvizdić čestitao Dan Armije RBiH: Danas se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri BiH

Kovačević u Tirani u odvojenim susretima razgovarao s Linditom Nikollom i Majlindom Dhukom

Delegacija PSBiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Strazburu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'