Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 24.07.2019. 07:17 |

Košarkaši OKK Slobode 12-ti učesnik ABA 2 lige

FENA

TUZLA, 24. jula (FENA) - Košarkaši tuzlanske OKK Slobode posljednji su učesnik ABA 2 lige u sezoni koja počinje 2. oktobra, objavljeno je na službenoj stranici te lige.

Nakon što je mostarski Zrinjski zbog slabe finansijske situacije odbio da bude učesnik ABA 2 lige, pozivnici su se nadali kragujevački Radnički, Ulcinj i OKK Sloboda koja je na kraju imala najviše sreće, te je i službeno dobila pozivnicu da sudjeluje u tom takmičenju.

Na taj način kompletirano je svih 12 timova za narednu sezonu, od kojih su tri bosanskohercegovačka.

Tako će se sljedeće sezone u ABA 2 ligi takmičiti: Spars, OKK Sloboda, Široki, Sutjeska, Split, Rogaška, Novi Pazar, MZT Skopje, Cetinje, Helios Suns, Dynamic i Borac Čačak.

OKK Sloboda je prije dvije godine sudjelovala u pretkvalifikacijama za popunu tek osnovane ABA 2 lige, ali nije prošla na završni turnir kvalifikakcija. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Košarka - Devine Eke napustio Slobodu

Košarkaši Slobode žele pobjedu protiv Mladosti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta