Kultura     | 22.07.2019. 09:09 |

Festival GRAD otvaraju kineski umjetnici i izložba 12.stoljeća državnosti Bosne

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. jula (FENA) - Treći međunarodni festival GRAD pod motom" Freedom of  expression" 6. augusta u Sarajevu otvaraju kineski muzičari koncertom "Pojas i put" i svjetska umjetnica Alma Suljević skulpturom na tračnicama sarajevskih tramvaja Kentauromahia te izložba"12.stoljeća državnoti Bosne" u čast 830 godina Povelje Kulin bana.

Festival će kroz Okrugli sto vitezova kralja Arta predstaviti od 6. augusta do 6. septembra Sarajevo kroz umjetničku intervenciju u prostorima koji su kao i ličnosti Grada postali simbol moderne umjetnosti i življenja u Evropi.

-Program Festivala je u znaku i 50.godišnjice od početka rada kultnog prostora Skenderija, 80.godišnjice Collegium artisticum asocijacije, evropskih titula šampionskog šahovskog kluba "Bosna", priprema Olimpijadu kulture Sarajevo 2021. i u čast građana Sarajeva - izjavio je art direktor Festivala GRAD Ibrahim Spahić.

Tokom festivala predviđena je i jedinstvena promocija Povelje Kulina bana kojom će se predstaviti značaj i vizionarstvo u ostvarivanju slobode kretanja ljudi, dostojanstvo i snaga države Bosne kroz povijest, građanstvo i gospodstvo, najavljeno je iz organizacije Festivala.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Dan nezavisnosti BiH nizom sadržaja biće obilježen u BPK Goražde

Poziv za sudjelovanje u edukativnom programu 'Heroine u STEM-u'

KSB: Prioritet Vlade u 2024. bit će projekti od interesa za kanton i općine

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana