Najave     | 15.07.2019. 12:05 |

Obilježavanje petnaeste obljetnice završetka obnove Starog mosta

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. srpnja (FENA) - U povodu 15. obljetnice završetka obnove Starog mosta, Grad Mostar 18. i 19. srpnja organizira manifestaciju pod nazivom "Gdje prošlost susreće budućnost". Više informacija o manifestaciji bit će na tiskovnoj konferenciji u utorak, 16. srpnja, u 11 sati, u Gradskoj vijećnici.

U sklopu manifestacije 18. srpnja na platou ispod Starog mosta Mostar Rock School i Simfonijski orkestar Mostar izvest će poznate hitove u novim aranžmanima, spoj klasične i rock glazbe, a uz mostarske glazbenike nastupit će i Željko Bebek.

Program će započeti prigodnim obraćanjem u 20.30 sati, a nakon toga slijedi spomenuti koncert koji će trajati do ponoći. Koncert je poklon Grada Mostara svim građanima povodom obilježavanja ovih važnih obljetnica i ulaz je besplatan, priopćili su iz gradske uprave.

Konferencija "Održivi turizam i kulturna baština", koja se organizira u suradnji s UNESCO-om, bit će održana u petak 19. srpnja. Predavači na Konferenciji su eksperti UNESCO-a iz oblasti kulturne baštine i turizma, a svoje prakse iz ove oblasti prezentirat će i predstavnici UNESCO gradova iz susjednih zemalja.

Organizatori podsjećaju kako je uspješnost i kvaliteta rekonstrukcije mostarskoga mosta i staroga grada na najbolji način ocijenjena u srpnju 2005. godine upisom Mostara na UNESCO listu zaštićene svjetske kulturne baštine.

U godinama nakon otvaranja obnovljenog Starog mosta i upisa Mostara na UNESCO-vu listu taj datum je obilježavan otvaranjem novih rekonstruiranih objekata.

Tako je godinu dana nakon Starog mosta, 2005. godine otvoren i obnovljeni Lučki most, godinu iza toga otvoren je Muzej Stari most, ambijentalni muzej smješten uz sami most, u autohtoni prostor kule Tare i Labirinta. Deseta obljetnica završetka obnove mosta i stare gradske jezgre obilježena je otvaranjem suvremenog interpretacijskog muzeja smještenom u ambijentalnom prostoru Čerekovića dućana.

Danas, 15 godina nakon obnove i otvaranja Starog mosta, kada je Mostar u finalu izbora za Europsku prijestolnicu kulture 2024., želimo se prisjetiti toga najljepšeg poslijeratnog događaja u Mostaru, navodi se u priopćenju Grada Mostara.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo