Regija     | 11.07.2019. 18:43 |

U nevremenu u Grčkoj ozlijeđeno sedam državljana Srbije

FENA Agencije

BEOGRAD, 11. srpnja (FENA) - Konzulica Srbije u Solunu (Grčka) Dragana Glišić izjavila je u četvrtak da je u velikom nevremenu koje je prošle noći zahvatio ngrčki poluotok Halkidiku ozlijeđeno sedmoro srpskih državljana, od kojih je jedna 13-godišnja devojčica zadržana u bolnici.

Glišić je rekla da je devojčica u bolnici u Solunu, da je dobro i da su roditelji s njom..

-U mjestu Nea Moudania šest državljana Srbije lakše je ozlijeđeno i nitko od njih nije zadržan na bolničkom liječenju, svi su pušteni - kazala je Glišić, koju prenosi agencija Beta.

Navela je da nitko od državljana Srbije nije zvao Konzulat u Solunu da bi tražio pomoć, ali je dodala da su prekinute veze s nekim dijelovima Halkidike.

U bolnici u Poligirosu, najvećem na Halkidiki, nema državljana Srbije, kazala je Glišić i dodala da Konzulat redovito provjerava stanje.

Dodala je da će Konzulat na svoj sajt postaviti eventualne informacije o naknadi štete, čim ih bude bilo.

Navela je da je za mnoge turiste iz Srbije problem što su veze u nekim dijelovima Poluotok Halkidiki, prekinute zbog oluje, te ne mogu da stupe u kontakt s rođacima.

Nevrijeme se smirilo, kazala je konzulica Srbije, ali je dodala da se predvečer očekuje nova oluja, mada slabija od sinoćnje.

U velikom nevremenu prošle noći na Halkidiki, gdje je jutros proglašeno izvanredno stanje, poginulo je sedmoro ljudi, a u bolnicama je 120 ozlijeđenih.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Grčkoj uhapšena 63 člana kriminale grupe zbog nasilja na sportskim terenima

Štrajk radnika transportnog sektora paralizirao Grčku

Bjesni požar na grčkom otoku Kritu, vlasti naredile evakuaciju

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta