Bosna i Hercegovina     | 11.07.2019. 16:49 |

Živković i Židan: Dodatno osnažiti saradnju Bosne i Hercegovine i Slovenije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. jula (FENA) - Ambasadora Bosne i Hercegovine u Republici Sloveniji Milorada Živkovića primio je danas u nastupnu posjetu predsjednik Državnog zbora Republike Slovenije Dejan Židan.

Tom prilikom je konstatirano da su bilateralni odnosi prijateljskih država vrlo dobri, uz uvjerenje da će suradnja Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije biti dodatno osnažena.

Ambasador Živković je zahvalio za dosadašnju veliku potporu Republike Slovenije Bosni i Hercegovini na putu prema Europskoj uniji.

Predsjednik Zbora Židan je istaknuo da Republika Slovenija snažno podržava Bosnu i Hercegovinu na njenom evropskom putu te da je snažan zagovornik proširenja Evropske unije na države Zapadnog Balkana.

Uzimajući u obzir činjenicu da parlamenti imaju važnu ulogu u procesu proširenja, sugovornici su istaknuli značaj daljnjeg jačanja parlamentarne suradnje između dvije države.

Predsjednik Židan izvijestio je ambasadora Živkovića da je u Državnom zboru obnovljena skupina prijateljstva Bosna i Hercegovina - Slovenija sa zastupnikom Markom Koprivcom na čelu.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te problemu migracija s kojima se suočavaju zemlje regije, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova  BiH.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'