Bosna i Hercegovina     | 11.07.2019. 09:38 |

UNS FBiH pružio podršku Sindikatu i djelatnicima Aluminija

FENA Saopćenje

MOSTAR, 11. srpnja (FENA) - Unija neovisnih sindikata (UNS) Federacije BiH pružila je potporu djelatnicima i Sindikatu Aluminija d.d. Mostar u njihovim daljnjim nastojanjima u ovoj teškoj situaciji u kojoj se našao mostarski gigant.

Predsjednik UNS-a Josip Milić kazao je kako je Aluminij srce, žila kucavica, žila života grada Mostara, cijele Hercegovine, ali i šire, priopćeno je iz UNS-a.

"Gašenje Aluminija ima za posljedicu gašenje banaka, škola, bolnica, vrtića, ukratko života. Danas vi, a sutra mi, najčešći je komentar običnih ljudi u Mostaru i Hercegovini. Jesu li nam zaista svima sudbina Njemačka i Irska, je li ovaj vrijedni narod to zaslužio, ima li itko da je kriv i da je odgovarao zašto je došlo do svega ovoga?", kazao je Milić.

Iako su postrojenja ugašena i nitko sa sigurnošću ne može predvidjeti koliko će potrajati ovaj mrak, Unija neovisnih sindikata FBiH poručuje kako želi koračati rame uz rame s djelatnicima i Sindikatom Aluminija u potrazi za nekim novim svjetlom na kraju tunela.

"Ugašena je bila i tomislavgradska tvornica kablova pa se našao vizonar koji ju je kupio, oživio i vratio radnike na posao. Iskreno, svi se još nadamo sličnom scenariju i za mostarski Aluminij, nadamo se da će se naći netko s vizijom i kapitalom, pokrenuti finalnu proizvodnju i vratiti aluminijski kombinat na one dane kada je bio svijetli primjer uspješnosti", priopćeno je iz UNS-a FBiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Članovi Vlade KS zadovoljni ukupnim iznosom povećanja plata u KS od oko 100 miliona KM

Mostarski sajam: Unatoč izazovnim tržišnim uvjetima Aluminij Industrija ostvarila pozitivne rezultate

Hrvatska: Gotovo 38.000 zaposlenih u obrazovanju nezadovoljno koeficijentima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana