Najave     | 10.07.2019. 13:59 |

Iz HDZ-a BiH potvrdili da se u četvrtak sastaju s predstavnicima Aluminija

FENA Saopćenje

MOSTAR, 10. srpnja (FENA) - Predstavnici HDZ-a BiH održat će u četvrtak, 11. srpnja, sastanak s menadžmentom, Nadzornim odborom i sindikatom Aluminija d.d. Mostar kako bi što prije došli do kratkoročnog, dugoročnog, ali i trajnog rješenja za to poduzeće koje je noćas prestalo s radom, priopćeno je u srijedu iz te stranke.

 "Nemogućnost organizacije električne energije Aluminiju predstavlja udar na život kako u cjelokupnoj BiH, tako i u Hercegovini. Smatramo kako je trenutno najvažniji zadatak brinuti o radnicima te što prije doći do kratkoročnog, dugoročnog ali i trajnog rješenja", navodi se u priopćenju.

  Dodaje se kako će sutrašnji sastanak s menadžmentom i novim Nadzornim odborom dati realnu sliku stanja i ponuditi opcije za rješenje današnje situacije.

 U HDZ-a BiH ocjenjuju kako svi oni koji pokušavaju problemima uposlenika Aluminija praviti kratkoročan politički profit stvaraju nemjerljivu štetu upravo samim radnicima kojima sada, kako kažu, treba razumijevanje, potpora i prije svega pomoć oko rješavanja osnovnih životnih problema, a ne politička prepucavanja zarad jeftinih političkih bodova.

 "U ovom trenutku ključna je smirenost, kako bi izbjegli moguću daljnju štetu, kao i izbjegavanje radnji koje nas sve skupa mogu odmaknuti od postizanja konačnih rješenja. Vjerujemo kako je samo zajedničkim djelovanjem i preuzimanjem odgovornosti moguće doći do prihvatljivog rješenja", kaže se u priopćenju HDZ-a BiH iz kojeg napominju da će mjesto i vrijeme sastanka naknadno biti objavljeni.  

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo