Bosna i Hercegovina     | 10.07.2019. 12:54 |

Općina Centar nastavlja pomoć održivom povratku

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Općina Centar Sarajevo u budžetu za 2019. godinu izdvojila je  sredstva za Program održivog povratka koja se dodjeljuju općinama, vjerskim institucijama i pojedincima za sufinansiranje rješavanja infrastrukturnih problema povratnika i obnovu vjerskih objekata, te povratnicima za sanaciju stambenih i pomoćnih objekata ili nabavku opreme i materijala za poljoprivredu.

Načelnik te općine Nedžad Ajnadžić potpisao je u utorak ugovore o dodjeli sredstava sa predstavnicima općina Jezero i Rogatica, vjerskih institucija: Medžlisa Islamske zajednice Jajce - džemat Jezero, Srpske pravoslavne Crkvene općine u Jezeru, Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak - džemat Duhri, Medžlisa Islamske zajednice Vareš i Medžlisa Islamske zajednice Prnjavor, te pojedinaca iz općina Rogatica, Trnovo i Jajce kojima će biti dodjeljeno ukupno 51.000 KM.

Sredstva će biti raspodijeljena na osnovu javnog poziva za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje pomoći.

- Želimo povratnicima omogućiti stvaranje što ugodnijeg ambijenta za život. U skladu sa potpisanim ugovorima imate obavezu da nas obavijestite o namjenskom utrošku sredstava - istakao je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Javni poziv za podnošenje prijava za obnovu individualnih stambenih objekata s ciljem povratka u Brčko distrikt BiH

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

Potpisana 122 ugovora u okviru projekta održivog povratka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta