Sport     | 07.07.2019. 19:21 |

Kadetska košarkaška reprezentacija nastavlja pripreme u Jablanici

FENA Vehid Begunić


ZENICA, 7. jula (FENA) – Kadetska košarkaška selekcija Bosne i Hercegovine, koja se u petak okupila u Zenici na početku priprema za Evropsko prvenstvo A divizije koje se od 9. do 18. augusta igra u italijanskim Udinama, nakon osvojenog turnira u Zenici, večeras se seli u Jablanicu kod Mostara, gdje nastavljaju raditi sve do 24. jula i polaska u Podgoricu.

U glavnom gradu Crne Gore bh.kadete 25. i 26. jula očekuju dvije kontrolne utakmice protiv selekcije domaćina.

-Mi smo na početku priprema za EP, ali prihvatili smo poziv domaćina (KK Vukovi Zenica-op.a.) da vidimo trenutno stanje, ali sada se restartujemo- vraćamo na “nulu” i okrećemo se mukotrpnom radu, koji nas očekuje da vidimo stvarno stanje gdje se nalazimo.

Nije realna slika igrati turnir na početku priprema- za neke je igrače, možda, dobra motivacija prvo mjesto, ali to ne znači ništa. Mi se, opet, zatvaramo u naš mikro svijet da nastavimo raditi i što bolje se pripremiti- kaže selektor bh. reprezentacije Admir Prašović.

Nakon povratka iz Crne Gore, selektor Prašović najavljuje da se vraćaju u Sarajevo, gdje će odigrati još dvije kontrolne utakmice protiv neke od reprezentacija iz regije, ali još nije poznato koja će to selekcija biti.

-Na početku smo, malo je atipično da se počne sa turnirom, ali momci su dobili program po kojem su radili zadnjih mjesec dana.

Nije loše da se vidi trenutno stanje, prije svega fizička sprema i neke navike- što izlazi iz njih tokom utakamica, a što nama može dati smjernice u radu- kaže Prašović, koji dodaje da su se odazvali svi pozvani igrači i da su svi zdravi.

Dvije manje povrede, s kojima su večeras završili turnir u Zenici, neće im, kako smatra Prašović, predstavljati problem u nastavku priprema.

On je na pripreme pozvao 16 košarkaša: Ante Čović i Danijel Puce (KK Pepi Sport), Zinedin Mulić, Danijel Rebić iAmsal Delalić (OKK Spars), Aleksanadar Smiljanić i Stefan Radinović (KK Hunters), Aleksa Stanišić i Veljko Arnaut (OKK Igokea), Gabriel Čolak (HKK Široki), Nikola Ješić i Stefan Samardžija (KK Budućnost), Aldin Mujezinović (KK Lions), Boris Milić (KK Mega Bemax), Vuk Bojanić (OKK Leotar) i Dino Merdanović (KK Kengur).

U stručnom štabu su još i treneri Filip Novak (HKK Zrinjski) i Eldar Kavgić (KK Burch Igman) te fizioterapeut Azur Mehanović (OKK Sloboda).

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta