Stranačke aktivnosti     | 03.07.2019. 13:33 |

Priopćenje za javnost Naše stranke Mostar

FENA Saopćenje

Povodom jutrošnje petnaestominutne blokade puta M-17 od strane uposlenika mostarskog Aluminija, kao i najava da bi ovaj, nekad hercegovački privredni gignat, do kraja sedmice mogao prestati s radom, oglasili su se iz Naše stranke Mostar.

„Za stanje u Aluminiju odogovoran je prije svega HDZ BiH koji tu kompaniju decenijama već koristi kao vlastitu kreditnu karticu. Pored njih, odgovornosti se ne može osloboditi ni njihov koalicioni partner i Vlada Federacije koja je sve ovo vrijeme dozvoljavala takav način funkcionisanja

Vrhunac licemjerstva HDZ/SDA partnera prema građanima Mostara je i blokada rada Parlamenta Federacije na čijoj se posljednjoj sjednici, između ostalog, na inicijativu kolega iz SDP-a, upravo trebalo raspravljati i o Aluminiju.

Sunovrat Alumnija konačni je dokaz nespobnosti i nedobronamjernosti trenutne vlasti u Federaciji da bude bilo kakav poslodavac i menadžer.

Mi ćemo uvijek podržati svakog pojedinca u ovoj zemlji čija su prava ugrožena i koji se bori da dobije odgovore i nadje rjesenje za situaciju u kojoj se nalazi, ali u ovom slučaju nam se čini da je prava adresa za traženje odgovora sjedište HDZ-a i vlada FBiH, a nikako blokada puta M-17.

"S tim u vezi, pozivamo premijera Federacije da objasni šta je bilo s preporukama iz studije koju je 2013. godine radilo Sveučilište u Splitu, u saradnji sa 17 stručnjaka iz Zagreba, Mostara i Splita, a pod nazivom 'Mogućnosti restrukturiranja Aluminij d.d. Mostar'. Zašto preporuke nisu provedene i zašto nikad nije sprovedeno adekvatno vlasničko, organizacijsko, operativno, finansijsko i strateško restrukturiranje Alumija?“ – rekao je Tarik Tanović, predsjednik Gradskog odbora Naše stranke Mostar.

ODJEL ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost Naše stranke Mostar

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta