Bosna i Hercegovina     | 02.07.2019. 18:01 |

Crnadak primio u oproštajni posjet veleposlanika Kraljevine Švedske Hagelberga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak primio je danas u oproštajni posjet veleposlanika Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini Andersa Hagelberga.

Crnadak je zahvalio veleposlaniku Hagelbergu za angažman i uspješnu suradnju tijekom mandata u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Ocijenjeno je da su bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Švedske dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja. Ministar je zahvalio švedskoj vladi na snažnoj i kontinuiranoj potpori u BiH i regiji zapadnog Balkana u oblasti europskih integracija, kao i projektima razvojne pomoći u BiH.

Govoreći o regionalnoj suradnji, ministar Crnadak je obavijestio o predstojećem Samitu i ministarskom sastanku članica Procesa za suradnju u jugoistočnoj Europi (SEECP), čime BiH završava jednogodišnje predsjedanje ovom regionalnom inicijativom.

Veleposlanik Hagelberg je najavio da Kraljevina Švedska nastavlja ulaganje u razvojne projekte u našoj zemlji, te da se već prave planovi za naredna razdoblja. Dodao je da će Švedska nastaviti da pomaže BiH na putu europskih integracija, te zahvalio Ministarstvu i ministru osobno na suradnji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Grlić Radman: Članstvo u OECD-u bit će dokaz duboke transformacije Hrvatske

Brkić: BiH i Hrvatska do kraja ove godine očekuju značajne odluke Vijeća EU

Crnadak: Večeras je istorijska noć, Dodik odlazi u prošlost

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom