Bosna i Hercegovina     | 02.07.2019. 12:59 |

BPK Goražde na MOSI igrama predstavljat će 45 sportista

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 2. jula (FENA) - Goraždanski sportisti tradicionalno će učestvovati na 56. međuopštinskim omladinskim sportskim igrama (MOSI) koje sutra počinju na Sokocu.

Po riječima koordinatora MOSI igara za BPK Nermina Obuće, Grad Goražde i Bosanskopodrinjski kanton predstavljat će 45 sportista koji će se takmičiti u ženskoj odbojci, ženskom nogometu, ribolovu, atletici i biciklizmu.

- Sve pripreme kada su u pitanju naše sportske ekipe su završene i na MOSI igre odlazimo sutra. Otvaranje je predviđeno u 15.30 sati uz svečani defile učesnika, obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i načelnika opštine Sokolac Milovana Bjelice, te polaganje zakletve sportista i sudija koji učestvuju - pojasnio je Obuća.

Dodao je da će  sportisti iz Goražda i ove godine nastojati što bolje predstaviti grad i kanton iz kojeg dolaze.

- Takmičenje u ribolovu održava se na višegradskom jezeru. Što se tiče odbojke tempo će biti naporan jer svaki dan igraju se po dvije utakmice s obzirom na to da je prijavljeno 16 ekipa. Nogometašice igraju u četvrtak i petak, u prvoj utakmici sastaju se s ekipom Sokoca i pobjednik tog susreta sastaje se s ekipom Pljevalja koja igra Ligu šampiona i nadam se da će naše djevojke pružiti dobar otpor i steći jedno veliko iskustvo. Naši atletičari prvu utrku na 1500 metara imaju odmah nakon otvaranja i sutradan u disciplinama 100, 200 i 3000 metara, a biciklisti se takmiče u petak - precizirao je Obuća.

Podsjetio je da su goraždanski sportisti i na prethodnim igrama ostvarivali dobre rezultate.

- Odbojkaški klub Goražde je već nekoliko godina u samom vrhu kada su MOSI igre u pitanju i  osvajali smo medalje i u Rogatici i u Pljevljima. Nadam se i ove godine medalji jer sada idemo u najjačem sastavu. I ostale naše ekipe su kvalitetne i vjerujemo da će osvojiti neku od medalja - dodao je.

Obuća naglašava da je učešće Goraždana na MOSI igrama dugogodišnja tradicija, a njihovo učešće na ovogodišnjim igrama omogućili su Grad Goražde, BPK i kompanija Prevent.

- Mi smo jedini grad iz Federacije BiH čiji sportisti učestvuju na ovim igrama i nama je u interesu da tu tradiciju nastavimo i na najbolji način promovišemo sport, naš grad i državu. Cilj ove manifestacije je druženje, upoznavanje sportista i širenje prijateljstva. Činjenica da će ove godine na MOSI igrama učestvovati 2200 sportista sa ove tromeđe te da je akreditovano oko 200 novinara iz regiona, govori o značaju ove manifestacije – kazao je koordinator MOSI igara za BPK Goražde.

Na 56. MOSI igrama na Sokocu u periodu od 3. do 7. jula učestvovat će sportisti iz 27 općina i gradova iz BiH, Srbije i Crne Gore.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Potpisan Ugovor o sufinansiranju prvog servisnog centra za djecu s teškoćama u razvoju u BPK-u

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom