Bosna i Hercegovina     | 02.07.2019. 11:35 |

Komšić čestitao Trumpu Dan nezavisnosti SAD-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. jula (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donald J. Trumpu povodom Dana nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država uz želju za daljnji prosperitet i napredak te države.

- Vrijednosti Deklaracije o nezavisnosti koja je usvojena 4.jula 1776. godine i dalje su svjetionik i uzor svima onima koji se bore za slobodu, pravdu i mir u svijetu. Ovom prilikom prenosim izraze zahvalnosti na ogromnoj pomoći i podršci koje su Sjedinjene Američke Države nesebično pružale našoj domovini. Nikada nećemo zaboraviti pomoć i podršku Sjedinjenih Američkih Država u našoj borbi za nezavisnost, suverenitet i borbi za očuvanje zapadnocivilizacijskih vrijednosti u ovom dijelu Evrope. Građani BiH duboko poštuju vašu istrajnost u naporima za očuvanje mira, sigurnosti i stabilnosti u svijetu u čemu će Bosna i Hercegovina uvijek biti vaš saveznik - naveo je Komšić u čestitci.

Uvjeren je da će odnosi Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine i u budućnosti biti jednako dobri, saopćeno je iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Željke Komšića.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Kongres SAD-a odobrio 228 miliona dolara vojne pomoći za Litvaniju, Latviju i Estoniju

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo