Kultura     | 01.07.2019. 08:55 |

Balerine iz Balet Mostar Arabesque na natjecanju Finala Dance World Cup 2019

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. srpnja (FENA) - Balerine iz Balet Mostar Arabesque (BMA) sudjelovale su proteklog vikenda na svjetskom natjecanju Finala Dance World Cup 2019, koji se ove godine održava u gradu Braga u Portugalu.

Direktorica Balet Mostar Arabesquea profesorica Arleta Ćehić istaknula je da su njezine učenice u veoma jakoj konkurenciji uspjele ostvariti bolje rezultate nego na Balkanskim kvalifikacijama u Zagrebu.

Lora Trolić (6 godina) je u kategorije mini solo balet ostvari napredak za cijelih 6 bodova u odnosu na kvalifikacije za DWC 2019, Eva Schafer (11) je u kategoriji Kids Solo National imala odličan flamenco nastup i osvojila čitavih 6,2 boda više u odnosu na kvalifikacije DWC 2019.

Najveće iznenađenje je priredilo izvanredno odjeljenje Balet Mostar Arabesque iz Širokog Brijega, koje je na kvalifikacijama osvojilo 70 bodova, a na svjetskoj razini jake konkurencije 83,7 poena, sto je za čitavih 13,7 više.

Profesorica Ćehić istaknula je da je Balet Mostar Arabesque i ove godine potvrdio svoj pravac njegovanja najviših vrijednosti rada i da je vidan razvoj baleta u Mostaru i Širokom Brijegu.

Izrazila je žaljenje što ostala djeca koja su se kvalificirala, iz raznih razloga nisu mogla biti dijelom ovog natjecanja, priopćeno je iz Balet Mostar Arabesquea.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Baletna atrakcija 'Orašar' stiže u Mostar

Zurovac: Balet 'Sjećaš li se…? Sjećaš li se Dolly Bell?' nastaje inspiriran sjećanjem (VIDEO)

I druga predstava baleta „Orašar“ u Sarajevu uskoro rasprodana

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom