Bosna i Hercegovina     | 28.06.2019. 17:29 |

Katedralna župa Presvetog Srca Isusova u Sarajevu proslavila svoj patron

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. lipnja (FENA) - Katedralna župa u Sarajevu euharistijskim slavljem koje je predvodio provincijal Franjevačke provincije Bosne Srebrene fra Jozo Marinčić uz koncelebraciju 15 svećenika, proslavila je svoj patron u ovoj sarajevskoj prvostolnici u petak, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova.

Predvodnik misnog slavlja provincijal fra Jozo Marinčić poželio je da ovaj patron svima bude spasonosan te je podsjetio kako su sarajevska katedrala, kao i cijela Vrhbosanska nadbiskupija stavljene pod zaštitu Srca Isusova, javlja KTA.

"Simbolika i značaj riječi 'srce', koja se često spominje u pobožnosti, ali i u svakodnevnom životu, predstavlja središte čovjekova bića, mjesto gdje čovjek razgovara sa sobom i s Bogom. Božja ljubav za čovjeka je nedohvatljiva umom, ali možemo je osjetiti srcem koje se otvara da bude napunjeno Božjom pravednošću i Božjom ljubavlju", kazao je Marinčić.

Ocijenio je kako se svi problemi svijeta i pojedinca u konačnici mogu svesti na jedan uzrok, a to je pomanjkanje ljubavi, pa je pozvao roditelje da ne ostavljaju svoju djecu same pred teškim izazovima mladosti, te da im pomognu i pokažu gdje su prave radosti i odluke.

Prisutnima se obratio i katedralni župnik i sarajevski dekan preč. Mato Majić koji je pozvao sve vjernike da budu "hodajuća zrcala ljubavi" kako bi svi drugi, ali i oni međusobno mogli vidjeti istinsku kršćansku ljubav te naglasio kako se ova sveta misa slavi za sve njih, za njihove nakane, potrebe i molitve, kao i za sve pokojne, osobito iz katedralne župne zajednice.

Na ovoj proslavi sudjelovale su i redovnice raznih družbi, bogoslovi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i drugi vjernici, a na kraju mise uslijedila je pobožnost pred kipom Presvetog Srca Isusova.

Misno slavlje animirao je Katedralni župni zbor u zajedništvu s bogoslovima Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Evropski džudo kup za juniore - Sofija Pajić osvojila zlato za BiH, Lana Bjelica bronzana

Svečana akademija u Vijećnici - Nezavisnost BiH se čuva, održava i jača na svakom pedlju zemlje

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!