Sport     | 28.06.2019. 14:55 |

Goražde domaćin 15. Međunarodnog memorijalnog turnira „Alija Izetbegović“

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 28.juna (FENA) – Petnaesti Međunarodni memorijalni malonogometni turnir „Alija Izetbegović“ ove godine bit će održan u Goraždu.

Po riječima ministra za boračka pitanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edina Aganovića, organizatori  turnira koji se održava u različitim gradovovima BiH u čast prvom predsjedniku Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine, su Savez demobilisanih boraca Federacije BiH i Udruženje demobilisanih boraca Bosanskopodrinjskog kantona Goražde.

 - Praksa je da se turnir svake godine održava u drugom gradu i drago nam je da smo mi domaćini po drugi put. Već je održan i prvi sastanak Organizacionog odbora na čijem je čelu premijerka BPK-a Aida Obuća i dogovorene su naredne aktivnosti  - kazao je Aganović.

Dodao je da će turnir u Goraždu biti odigran u okviru obilježavanja 18. septembra Dana prvog oslobođenja Goražda, Dana BPK i Grada Goražde.

- Naša ideja je da to simbolično bude sastavni dio programa u periodu od 21 do 23. septembra. Učestvovat će 22 ekipe iz Hrvatske, Slovenije a svoj dolazak najavila je i jedna ekipa iz turskog grada Kayseri. Za razliku od prethodnih turnira, ove godine učestvovat će i dvije ženske ekipe obzirom da mi imamo ženski klub – precizirao je Aganović.

Pojasnio je da je planirano učešće po osam ekipa seniora, veterana, četiri mlađe selekcije predpionira i dvije ženske ekipe.

Sve utakmice 15.međunarodnog memorijalnog malonogometnog turnira  „Alija Izetbegović“ bit će odigrane u gradskoj dvorani „Mirsad Hurić“ u Goraždu.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Sutra počinje 3. memorijalni futsal turnir 'Amela Fetahović - Žgoljo'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo