Bosna i Hercegovina     | 27.06.2019. 11:57 |

Zajedničke sjednice vijeća nacionalnih manjina u BiH bar jednom u tri mjeseca

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Vijeće nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine usvojilo je Izvještaj sa službene posjete tijelima Vijeća Evrope u Strasbourgu, te zaključilo da je posjeta bila planski realizirana i uspješna.

Primljeni su k znanju dostavljeni odgovori institucija o sufinansiranju projekata nacionalnih manjina iz inostranstva, te je konstatirano da Vijeće nije zadovoljno trenutnom situacijom u vezi s ovim pitanjem.

S ciljem realizacije zaključka s jedne od ranijih sjednica Vijeća, odlučeno je da u narednom periodu Vijeće organizira sastanak sa predstavnicima Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH i Ministarstva civilnih poslova BiH u cilju rješavanja problema finansiranja nacionalnih manjina.

Primljen je k znanju Izvještaj sa održane svečane sjednice sa članovima Vijeća nacionalnih manjina Kantona Sarajevo, na kojoj je usvojen zaključak da se zajedničke sjednice s vijećima nacionalnih manjiha u BiH ubuduće održavaju najmanje jednom u tri mjeseca.

Primljena je k znanju i obavijest o zakazanoj obuci za predstavnike Vijeća nacionalnih manjina BiH, koju u Sarajevu organizira Misija OSCE-a u Srbiji – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta