Bosna i Hercegovina     | 26.06.2019. 09:03 |

CARE International podržava rad nevladinog sektora u BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 26. lipnja (FENA) - "Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH" projekt je koji je okupio sedam nevladinih organizacija iz BiH s predstavnicima organizacije CARE International, a koji su na sastanku u Mostaru razgovarali o dosadašnjim rezultatima, te planiranim aktivnostima za naredno razdoblje.

 "Zadovoljni smo s dosadašnjim rezultatima na projektu. Svaka od sedam organizacija koje sudjeluju u projektu dobila je potrebnu pomoć za realiziranje redovitih aktivnosti, a pristupili su sustavnom mapiranju usluga koje pružaju, izradi komunikacijske i zagovaračke strategije, te zapošljavanju pripravnika koji će dobiti potrebnu obuku, ali i doprinijeti daljnjem razvoju poslovanja organizacije", istaknula je Sumka Bučan, regionalna direktorica CARE International Balkans tijekom sastanka u NVO "Nešto Više" u Humilišanima u Mostaru, gdje upravljaju poduzećem Eko dizajn.

 "Ovo je proces kroz koji osiguravamo ostalim partnerima da uče jedni od drugih s ciljem efikasne podrške svojim ciljnim grupama", dodala je Bučan.   

 Direktor NVO "Nešto Više" Aleksandar Bundalo kazao je kako im je CARE International do sada kroz projekt osigurao izolaciju na zgradi farme koju imaju u Humilišanima, te izradu ograde koja je bila preduvjet da kuću stave u funkciju trening centra. Pored toga, kroz projekt su dobili potrebnu opremu za održavanje imanja, kao i priliku za zapošljavanje mlade osobe na puno radno vrijeme tijekom godine dana.

 "Također, radili smo sa savjetnicima koji su nam pomogli da izradimo strateški plan i plan promocije, kao i dopunimo biznis plan za poduzeće Eko dizajn kojim upravljamo. Radujemo se narednim projektnim aktivnostima kroz koje ćemo otići u studijski posjet sličnoj organizaciji u Češku, a radujemo se i volonterima iz Češke koji će doći na naše imanje i pomoći nam u svakodnevnim aktivnostima", kazao je Bundalo i naglasio kako je Care International podržao i radionice koje rade s djecom s poteškoćama u razvoju i tako koriste poljoprivredu u svrhu radne terapije.

  CARE International ima veliko iskustvo u razvijanju kapaciteta lokalnih organizacija civilnog društva (OCD), kao i u zalaganju za različita pitanja ljudskih prava u BiH, pružajući potopru lokalnim predstavničkim organizacijama.

 "Nemogućnost institucija vlasti u BiH da osiguraju adekvatnu socijalnu zaštitu marginaliziranim i socijalno ranjivim kategorijama stanovništva, rezultiralo je činjenicom da ranjive kategorije stanovništva ovise od organizacija civilnog društva. Kroz projekt 'Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH' izabrano je sedam organizacija koje prolaze intenzivan program jačanja kapaciteta kako bi mogli putem svojih servisa kvalitetno odgovoriti na potrebe korisničkih grupa poput osoba s rijetkim oboljenjima i poteškoćama, LGBTIQ populacija, Romi i Romkinje, žene žrtve nasilja, osobe koje žive na rubu siromaštva", navode iz te organizacije.

 Projekt "Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH" startao je sredinom 2018. i trajat će tri godine. Projekt provode CARE International Balkans uz potporu CARE Češka i Češke razvojne agencije u saradnji sa sedam domaćih nevladinih organizacija.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Više od 1,57 miliona KM neprofitnim organizacijama u BiH (VIDEO)

Organizacije civilnog društva: Ratni zločinac Dario Kordić sramota je hrvatskog naroda

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana