FENA biznis     | 25.06.2019. 14:18 |

Otvorene prijave za regionalni Elevator Lab Challenge

FENA Saopćenje

OTVORENE PRIJAVE ZA REGIONALNI ELEVATOR LAB CHALLENGE

 

·        Raiffeisen banka poziva sve fintech startup kompanije da učestvuju u regionalnom „Elevator Lab Challenge-u“

·        Prilika za kompanije da osvoje nagradu od 10.000 € i budu uključene u četvoromjesečni akceleratorski program u Beču

 

Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina objavila je službeni početak regionalnog projekta za startupe u oblasti finansijskih tehnologija, “Elevator Lab Challenge”, koji je dio međunarodnog Elevator Lab programa čiji je nositelj Raiffeisen Bank International (RBI).

Regionalni Elevator Lab Challenge je organizovan kroz lokalna takmičenja u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji, a prijave su otvorene od 19. juna do 10. avgusta.

Prijavljivanjem za učestvovanje, startup kompanije prolaze kroz proces odabira od strane stručnog žirija, koji čine menadžeri Raiffeisen banke i uspješni regionalni preduzetnici i investitori. Najbolji startupi sa svakog takmičenja će dobiti nagradu od 5.000 €, kao i direktan plasman u polufinale Elevator Lab akceleratorskog programa RBI-a, gdje će se takmičiti s pobjednicima iz drugih zemalja.

Regionalni Elevator Lab Challenge će se završiti Gala događajem u Beogradu na kome će pobjednici takmičenja iz sve tri zemlje dobiti priliku da svoj biznis predstave pred stručnim žirijem i publikom i izbore se za nagradu od dodatnih 5.000 €.

Najbolji startupi po izboru stručnog žirija u Beču postaju dio četvoromjesečnog Elevator Lab programa gdje dobijaju obuku i mentorstvo RBI-a, ali i finansijsku podršku za razvoj svog pilot proizvoda, i to bez uzimanja vlasničkog udjela. Pored toga, takmičari dobijaju i priliku da dodaju svoju inovaciju unutar mreže Raiffeisen grupe i time dosegnu 16,1 miliona klijenata.

Poziv je otvoren za sve startupe koji inoviraju i digitalizuju područja poslovanja i finansija, a prije svega za one koje se bave poboljšanjem korisničkog iskustva, predviđanjima i analitikom različitih aspekata poslovanja, automatizacijom, sigurnošću podataka, ali i unapređenjem različitih finansijskih ili investicijskih procesa.

Takmičenje će se u Sarajevu održati 29. avgusta, dok se Gala događaj u Beogradu održava 3. septembra. Detaljne informacije o projektu dostupne su na web stranici: https://elevator-lab.com/challenges/regional-1/.

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Novitet u ponudi Raiffeisen INVESTA - prvi fond sa dospijećem na našem tržištu

Raiffeisen banka bila domaćin internacionalne konferencije 'Make Azure Days Happen'

Raiffeisen proglašen najboljom bankom u oblasti finansiranja trgovine u BiH u 2024.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo