Bosna i Hercegovina     | 25.06.2019. 12:22 |

Katica: Tokom mandata ćemo izgraditi zgradu MUPKS-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. juna (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica, ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić te pravobranilac KS Kemal Karić održali su danas prvi sastanak s predstavnicima upravljačkih struktura Vodovoda i kanalizacija Sarajevo, a vezano za izgradnju nove zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Ministar Katica je naglasio da je Skupština KS već ranije zadužila Vladu i Ministarstvo unutrašnjih poslova da rade na ovom pitanju, te da je lokacija koju Ministarstvo pregovara s menadžmentom ViK-a, a gdje će se nalaziti nova zgrada MUPKS-a, zemljište u ulici Kolodvorska koje je državno zemljište, saopćeno je iz MUPKS-a.

- To je lokalitet koji se nalazi u centru grada i koji je savršen za adekvatno funkcionisanje Ministarstva, s obzirom na sve njegove specifičnosti, efikasnosti, sigurnost i unapređenja rada ove institucije. Siguran sam u to da ćemo u u ovom mandatnom periodu izgraditi zgradu MUPKS-a - kazao je Katica.

Dodao je da će se iznaći rješenje koje će biti u korist i ViK-a i MUP-a, a posebno u korist građana Kantona.

Ministar je naglasio da bi MUP ispunjavao zakonom propisane nadležnosti, pored ljudskih, neophodno je osigurati i adekvatne materijalno-tehničke resurse, kao objekte za smještaj i rad uposlenika, odnosno prostor za smještaj ljudi i opreme koji bi 24 sata bili zaduženi za praćenje sistema videonadzora, radioveze, telefonije i druge poslove.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

MUP KS - Uhapšene tri osobe zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari

MUPKS - Utvrđeni identiteti žene i djeteta pronađenih na lokalitetu Bentbaša

Pronađena beživotna tijela žene i djeteta u Miljacki na području Bentbaše

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'