Kultura     | 24.06.2019. 15:26 |

Za kraj sezone uzbudljivi naslovi na sceni Narodnog pozorišta Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 24. juna (FENA) - Nakon uspješne premijere predstave „To“ Alije Isakovića, u režiji Ivana Lea Leme, ansambl Narodnog pozorišta Mostar večeras gostuje u Konjicu na 6. festivalu glumca BiH, gdje će se predstaviti izvedbom „Anđeli Babilona“ Mate Matišića, u režiji Admira Glamočaka, s početkom u 19:30 sati.

Za kraj sezone planirane su još dvije izuzetno zanimljive i uzbudljive izvedbe na sceni Narodnog pozorišta Mostar, od kojih je prva predstava „Sve je do nas“ Emira Hadžihafizbegovića koju će popularni glumac izvesti u subotu, 29. juna, s početkom u 20 sati.

Hadžihafizbegović u pomenutoj monodrami glumi profesora matematike bez posla. Riječ je o priči koja nas tjera da se restartujemo, da se borimo i da krenemo jednim putem koji omogućava prosperitet svim narodima u BiH i dijaspori. Predstavom dotiče sve segmente, politiku, biznis, vjeru ... Kako jedan obični čovjek gubi posao, gubi materijalno stanje zato što govori istinu, ali zato se duhovno uzdiže i postaje sretan, navode iz Narodnog pozorišta Mostar.

Mostarska publika imat će jedinstvenu priliku pogledati predstavu bez plaćanja ulaznica, jer se ona održava u okviru kulturno-turističke manifestacije „Mostarsko ljeto 2019“.

Spuštanje zavjese na izuzetno uspješnu pozorišnu 2018./2019. sezonu bit će upriličeno 5. jula, kada je na repertoaru predstava „Trg ratnika“ Nicka Wooda, u režiji Dine Mustafića, nastala u produkciji Pozorišta mladih Sarajevo. U predstavi igraju Belma Lizde Kurt i Mario Drmač. Predstava će biti odigrana u okviru manifestacije „Mostarsko ljeto 2019“ te je ulaz na predstavu besplatan, uz napomenu da je broj ulaznica ograničen, stoga je potrebno izvršiti rezervacije ranije na blagajni NPM-a.

Također, u okviru „Mostarskog ljeta 2019“, a u organizaciji NPM-a, zainteresovani će imati priliku prisustvovati promociji knjige „Smrt u Hagu - nezavršeno suđenje Slobodanu Miloševiću“ dr. Nevenke Tromp, koja će biti održana 28. juna u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 20 sati. Osim autorice, na promociji će učestvovati Vasvija Vidović, Slavko Kukić i Emir Hadžihafizbegović, a specijalni gost bit će Sir Geoffrey Nice.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Narodno pozorište Mostar odustalo od predstave "Oslobođeni Mostar"

Spahić: Instituciju ne čine zidovi nego ljudi (VIDEO)

Autobiografski dnevnik "Mostari; Dnevnik čuvara mosta" predstavljen na Mostarskom ljetu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom