Servisne informacije     | 21.06.2019. 14:27 |

Sutra sunčano, postepeno naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. juna (FENA) - U Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati sunčano vrijeme uz postepeno naoblačenje tokom dana. Prijepodne pljuskovi i grmljavina su mogući ponegdje u Krajini. Poslijepodne i u večernjim satima u Bosni se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina.

U sjevernim i sjeveroistočnim područjima je moguće jače grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakim udarima vjetra, intenzivnijim padavinam i gradom. U Hercegovini lokalni pljuskovi i grmljavina uglavnom na sjeveru i sjeveroistoku. Vjetar slab do umjeren u Posavini istočni i sjeveroistočni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu do 23, a dnevne od 27 do 34 stepena.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake poslijepodne. U drugom dijelu poslijepodneva ili krajem dana se očekuju pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 30 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U Bosni i Hercegovini danas je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne su zabilježeni pljuskovi i grmljavina.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Sokolac 25, Doboj, Ivan-sedlo 26, Gradačac, Livno 28, Bihać, Bugojno, Srebrenica 29, Drvar, Jajce, Neum, Sanski Most, Sarajevo, Tuzla 30, Bijeljina, Prijedor, Trebinje, Zenica, Zvornik 31, Banja Luka, Grude 32, Mostar i Stolac 33 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ). 

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta