Ekonomija     | 20.06.2019. 14:55 |

Više od 60 učesnica uspješno završilo Akademiju poduzetništva žena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. juna (FENA) - Akademiju poduzetništva žena uspješno je završilo više od 60 učesnica, kojima su danas u Sarajevu dodijeljene diplome.  

Udruženje poslovnih žena u BiH je, uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje te u partnerstvu sa USAID/Sweden FARMA II projektom, realiziralo aktivnosti Akademije.

 - Udruženje poslovnih žena u BiH osnovale su uspješne poduzetnice, menadžerice i stručnjakinje kako bi radile na stvaranju boljih uvjeta ekonomskog okruženja u BiH. Udruženje poslovnih žena u BiH aktivno radi na pružanju podrške ženama u pravcu ekonomskog osnaživanja, edukacije kao i na promociji poduzetništva žena - kazala je Dženisa Delalić iz Udruženja poslovnih žena u BiH. 

Direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar čestitala je učesnicima, te je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da je veliki broj učesnica već pokrenuo biznise i krenuo u realizaciju poslovnih ideja.

  - USAID/Sweden FARMA II Projekt je podržao aktivnosti kroz osiguranje predavača i tehničku podršku. Projekt je kroz svoje aktivnosti posvećen jačanju uloge žena u poljoprivrednom sektoru i tu vidimo da je postignut napredak. Žene-poduzetnice unose inovacije, prihvataju dobre prakse, te se sve češće pojavljuju prilike gdje se jasno vide rezultati njihovog uključivanja u procese donošenja odluka i pri preuzimanju ključnih rukovodećih pozicija - kazao je Nedim Jahić, oficir za komunikacije pri USAID/Sweden FARMA II Projektu.

Ceremoniji dodjele diploma koja je održana u  Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH prisustvovali su i predstavnici Grada Širokog Brijega, koji su, uz Novi Grad, Vogošću i Ljubuški podržali realizaciju Akademije u lokalnim zajednicama, saopćeno je iz USAID/Sweden FARMA II Projekta.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Uk: Poduzetnice imaju podršku Vlade KS 

Drugi forum ‘Biznis anđeli’ - Biznisom do nezavisnosti

'Women in Adria BiH' dodijelila nagrade najboljim poduzetnicama

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana