Kultura     | 20.06.2019. 13:37 |

Vlada FBiH podržala Mostar za Europsku prijestolnicu kulture

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20. lipnja (FENA) - Vlada Federacije BiH u četvrtak je dala punu podršku Gradu Mostaru povodom kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine te zaključila da preuzima dijelom obvezu financiranja infrastrukturnih i programskih sadržaja potrebnih za ovu kandidaturu.

Grad Mostar je obvezan kontinuirano izvješćivati Vladu Federacije BiH o aktivnostima, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

U okviru Foruma 2024. kojeg čine uposlenici kulturnih ustanova, javni, medijski i drugi djelatnici, pokrenuta je inicijativa za kandidaturu Grada Mostara za dobivanje titule europske prijestolnice kulture 2024. godine (EPK).

Prva faza kandidature, izrada Aplikacijske knjige, uspješno je okončana ulaskom Grada Mostara u drugi krug natjecanja za titulu EPK 2024.

Kandidatura za EPK podrazumijeva osmišljavanje kulturnih programa koji će biti provođeni u toj godini, te infrastrukturne projekte koji bi za dio tih potreba bili izgrađeni, rekonstruirani ili uređeni.

Budući da se radi o kulturnom projektu od značaja za FBiH i BiH te da ga je nemoguće realizirati bez podrške svih razina vlasti u FBiH, bilo je neophodno uključenje Vlade Federacije BiH, navodi se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!