Bosna i Hercegovina     | 19.06.2019. 14:14 |

Predstavnici GPBiH i Europola razgovarali o stanju na bh. granici

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. juna (FENA) - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić sa saradnicima, u srijedu je održao sastanak s Miroslavom Liskom, Europolovim oficirom za vezu za BiH, i Branislavom Pavlovićem, šefom Odsjeka za saradnju s Europolom u Sektoru za međunarodnu operativnu policijsku saradnju Direkcije za koordinaciju policijskih organa BiH.

Tokom radnog sastanka, razgovarali su o stanju na bh. granici i aktivnostima GPBiH na sprečavanju ilegalnih migracija i mjerama koje provodi ova policijska agencija u cilju sprečavanja ilegalnih migracija, kao i modalitetima zajedničke saradnje i koordinacije aktivnosti između Europola i GPBiH.

Također, na sastanku su prezentirane i informacije o aktivnostima koje GPBiH poduzima u sprečavanju krijumčarenja ljudi preko naše teritorije u zemlje Evropske unije, kao i drugim oblicima prekograničnog kriminala.

Učesnici sastanka ocijenili su dosadašnju saradnju GPBiH i Europola uspješnom, a usaglašene su i zajedničke aktivnosti u narednom periodu, saopćeno je iz Granične policije BiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Kuprešaković u studijskom posjetu OLTIM-u u Parizu

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'