Bosna i Hercegovina     | 17.06.2019. 16:11 |

ADS FBiH - Direktor Begić razgovarao s ministricom pravde i uprave KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. juna (FENA) - Direktor Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (ADS FBiH) Refik Begić danas je u sjedištu ADS-a razgovarao s ministricom pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejlom Brčić.

Tokom razgovora iskristalizirala su se tri ključna pitanja na kojima će se, između ostalih, ubuduće temeljiti suradnja ADS-a sa spomenutim kantonalnim ministarstvom.

Pored angažmana troje volontera u ADS-u FBiH čiji će radni angažman finansijski "pokrivati" Kanton Sarajevo, to su još i pitanje harmoniziranja zakonskoga i podzakonskoga okvira koji regulira rad javne uprave, te pitanje važnosti kadrovskog planiranja.


Sudionici razgovora iskazali su posebnu opredjeljenost da se u svom budućem radu striktno pridržavaju i uvažavaju Mišljenje Europske komisije koje se odnosi na rad javne uprave.

Inače, ADS FBiH godinama već ima izuzetno dobru suradnju s Ministarstvom pravde i uprave Kantona Sarajevo, a današnji razgovor direktora Begića i ministrice Brčić samo potvrđuje opredjeljenost ova dva organa da se sa suradnjom nastavi kako bi se javna uprava što više profesionalizirala i bila posve u službi građana.

Razgovoru su prisustvovali i suradnici direktora Begića Zinka Salihagić, sekretar ADS-a FBiH i Ferid Kulovac, pomoćnik direktora za upravljanje ljudskim potencijalima, obuku i finansijske poslove, te Hasan Zemanić, pomoćnik ministrice Brčić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Begić: Svrha lokalne uprave je stvarati bolje i povoljnije okruženje za svoje građane

Begić: Zastupnicima koji ne prisustvuju sjednici smanjiti paušal za 99 posto

Uhapšen predsjednik banjalučkog odbora mladih PDP-a Ivan Begić

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana