Bosna i Hercegovina     | 14.06.2019. 15:14 |

Košarac: Ne opstruiramo rad Predstavničkog doma PSBiH (VIDEO)

FENA Alma Zukanović

SARAJEVO, 14. juna (FENA) - Poslanik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac (SNSD) smatra da ta stranka ne opstruira rad tog zakonodavnog tijela, iako niko iz nje nije prisustvovao sjednici. 

- To je notorna neistina. Od prvog dana smo u potpunoj funkciji kako bi spriječili nelegitimno predstavljanje RS-a na državnom nivou - poručio je.  

Istakao je da su danas održali sjednicu Kluba poslanika SNSD-a o mogućnostima interveniranja kroz amandmansko djelovanje.

- Potpuno je jasno da na današnjoj sjednici nije dostavljen adekvatan materijal i predstavnici institucija nisu bili prisutni - kazao je Košarac.   

Poslanici SNSD-a nisu prisustvovali sjednici Predstavničkog doma PSBiH koja je prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda jer nije bilo potrebne entitetske većine iz Republike Srpske.

Na dnevnom redu bila je aktuelna situacija u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije, a kao materijal predložen je Izvještaj o radu Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) za prošlu godinu, a tu instituciju potresa afera u kojoj se prvi čovjek Milan Tegeltija dovodi u vezu s koruptivnim radnjama u krivičnim istragama.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3078

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1v5izRdyZAz8gAt1guZJb4lgwOvHfAd7U?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Odbor za žalbe građana PSBiH razmatrao tri žalbe, nije utvrdio nepravilnosti ni povrede zakona  

PSBiH - Poslanici nisu usvojili zaključke Kluba SNSD-a

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije