Bosna i Hercegovina     | 12.06.2019. 11:14 |

Ljetna škola EU otvorena u Sarajevu

FENA Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 12. juna (FENA) - "Ljetna škole Evropske unije" otvorena je danas u Sarajevu, u organizaciji Panevropske unije Bosne i Hercegovine u partnerstvu s Fondacijom "Konrad Adenauer".

Polaznici škole su mladi ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine, njih 30.

- Polaznici će imati zadatak da sva znanja koja steknu u Ljetnoj školi prošire na svoju lokalnu zajednicu i organizacije iz kojih dolaze - kazao je Feni generalni sekretar Panevropske unije BiH Haris Ćutahija.

Naglasio je da Panevropska unija BiH po prvi put organizira "Ljetnu školu Evropske unije".

- U Ljetnoj školi će sudjelovati eminentni predavači, uključujući univerzitetske profesore, predstavnike BiH i EU institucija i eksperte iz područja europskih integracija, a polaznicima će biti uručeni certifikati nakon kompletiranja Ljetne škole. Teme o kojima će biti govora su, između ostalih, "Evropske integracije u BiH" i "Vanjska politika Evropske unije" - kazao je Ćutahija.

Ljetna škola, koja traje tri dana, će se završiti velikom konferencijom na temu "Evropske integracije kao prevencija iseljavanja mladih" gdje se očekuje oko 100 učesnika iz cijele BiH.

- Konferencija će biti održana u subotu 15. juna, a učesnici i uvodničari na svim panelima su mladi, uglavnom do 30 godina. Konferencija neće biti samo skup spredavanja nego će se zasnivati na diskusiji i interakciji  - kazao je Ćutahija.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

BiH ima podršku Panevropske unije na svom evropskom putu (VIDEO)

Na skupštini Panevropske unije o prijemu zemalja jugoistoka Evrope u EU

Panevropska unija i FPN organiziraju okrugli sto 'BiH i EU: šta sad?'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom