Kultura     | 11.06.2019. 12:07 |

Na konkursu BZK 'Preporod' prijavljen 171 literani i 517 likovih radova

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Bošnjačkoj zajednici kulture "Preporod" prijavljen je 171 literarni rad i 517 likovnih radova za učešće na 17. konkursu za literarne i likovne radove učenika osnovnih škola u Bosni i Hercegovini o temi "Bosanske priče i slike". 

Mladi pisci i likovni stvaraoci željeli su da svoju domovinu opišu i naslikaju onako kako je oni vide i shvataju u svojim emocijama, snovima i vizijama, saopćeno je iz BZK "Preporod". 

Ove godine članovi žirija za odabir najboljih literarnih radova bili su Bisera Alikadić, Mirsad Bećirbašić, Almedina Čengić i Mirzana Pašić Kodrić.

Za najuspješnije su proglašeni Ahmed Halilbašić, učenik sedmog  razreda “Prve osnovne škole”, Živinice (prva nagrada); Denis Džafić, učenik devetog razreda OŠ “Miladije”, Tuzla (druga nagrada) i Amila Medić, učenica sedmog  razreda OŠ “Humci”, (Humci) Čelić (treća nagrada).

Članovi žirija za odabir najboljih likovnih radova bili su Mirsada Baljić, Jasminko Mulaomerović i Mušo Šahman.

Za najuspješnije su proglašeni Adina Ramović i Iman Vuk, učenice sedmog razreda OŠ “Kovačići”, Sarajevo (prva nagrada); Armin Hamzić i Eldar Hrvat, učenici Centra “Vladimir Nazor”, Sarajevo (druga nagrada) i Kadrija Kapidžić, učenik petog razreda OŠ “Podlugovi”, Podlugovi (treća nagrada).

Izložba likovnih radova i uručenje nagrada bit će upriličeno 12. juna u Galeriji "Preporod". Bit će i predstavljen 17. katalog s nagrađenim i odabranim literarnim i likovnim radovima, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Počinje internet glasanje za učeničke radove pristigle na ovogodišnji Konkurs 'Mladi i naslijeđe'

'Partner' nagradio uspješne organske proizvođače

Raspisan konkurs za prijem 36 policajaca  i četiri  mlađa inspektora u MUP-u BPK Goražde

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana