Sport     | 10.06.2019. 20:03 |

Dalić: Protiv Tunisa svi će dobiti priliku

FENA Agencije

ZAGREB, 10. lipnja (FENA) - Nakon što je prije dva dana u Osijeku hrvatska nogometna reprezentacija protiv Walesa osvojila tri važna boda u borbi za plasman na EURO 2020. godine, "Vatreni" će sezonu zaključiti u utorak prijateljskom utakmicom u Varaždinu protiv Tunisa.

Izbornik Zlatko Dalić je najavio kako u Varaždin putuje cijela reprezentacija i da će svi igrači dobiti priliku.

"Cijela reprezentacija putuje u Varaždin. Igrači su imali dva dana odmora, a sutra se nadam dobroj igri i spektaklu. Raspoloženje u ekipi je super, svi smo sretni i zadovoljni nakon pobjede protiv Walesa koja će nam osigurati mirno ljeto i pripreme za nastavak kvalifikacija," kazao je Dalić, javila je Hina.

Izbornik svjetskih doprvaka još jednom se osvrnuo na subotnji ogled u Gradskom vrtu otkrivši i kojim detaljima nije bio zadovoljan.

"Zadovoljan sam svime, ne zanima me ljepota već tri boda. Međutim, ako malo seciramo našu igru, nisam bio zadovoljan s posljednjih 15 minuta igre. Nakon što smo primili gol bili smo nervozni, došlo je do lagane panika, a to trebamo izbjeći. Mogli smo zabiti treći pogodak i ranije zaključiti utakmicu," istaknuo je izbornik.

"Bio je to još jedan dokaz da ako nismo maksimalno koncentrirani svih 90 minuta da možemo ući u probleme. No, ponavljam najvažnija su tri boda," dodao je.

Dalić se osvrnuo i na nastup novih igrača, za koje je kazao kako su položili ispit:

"Mene raduje pojava igrača koji mogu biti alternativa. Livaković je odlično branio, spasio nas je u nekoliko situacija. Brekalo je potencijal koji može igrati na obje strane i pokazalo se da na njega možemo računati. Benković je puno pokazao na pripremama, Pašalić nije dobro ušao u susret, ali je kasnije bio dobar. Žao mi je što nije bilo Vlašića, a nadam se da će U21 reprezentacija izbaciti više takvih igrača. Želim te mlade koji nose energiju, snagu i motivaciju."

Dalić je naglasio kako je posebno bio zadovoljan što je igrače imao na okupu tjedan dana.

"To me posebno veseli. Imali smo sedam dana za treninge i pripreme. Onda smo i bolja momčad i bolja je atmosfera nego kada se skupimo na dva, tri dana", zaključio je hrvatski izbornik.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo