Bosna i Hercegovina     | 06.06.2019. 14:09 |

Otvoren natječaj za 17. West Herzegowina Fest

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 6. lipnja (FENA) - Sedamnaesti West Herzegowina Fest (WHF) bit će održan od 1. do 3. kolovoza u Širokom Brijegu na dosadašnjoj lokaciji, uz prometnicu koja vodi prema vrelu Borak.

Organizatori WHF-a objavili su natječaj za ovaj trodnevni festival. Kao i do sada u okviru WHF-a planiran je glazbeni, književni i filmski program, a novina je likovni dio festival.

Odabrani autori imat će besplatan smještaj te festivalske ulaznice, osigurani su im i putni troškovi, a sve ocjene donosit će međunarodni žiri.

Za glazbeni dio festivala na natječaj je potrebno poslati najmanje tri autorske skladbe, autori kratkih filmova trebaju dostaviti svoje radove u trajanju do 8 minuta, a pisci do sada neobjavljenu kratku priču dužine do 6.000 znakova. Autori koji žele sudjelovati u likovnom dijelu WHF-a trebaju poslati skice, slike, skulpture ili instalacije, i kratke opise radova.

Opširnije informacije o natječaju moguće je pronaći na internetskim stranicama WHF-a www.whfest.com.

Najbolji bend će biti nagrađen snimanjem pjesme i spota, dok je za ostale pobjednike predviđena novčana nagrada od 1000 maraka.

WHF godinama u Široki Brijeg donosi dašak alternativne scene, a na festivalu se i ove godine očekuje nastup niza glazbenih zvijezda.

Do sada su ovaj festival svojim izvedbama uveličali Bajaga i instruktori, Nina Badrić, Vojko V, Psihomodo Pop, Detour, Zabranjeno pušenje, Natali Dizdar, Vatra, Pavel, Silente, Edo Maajka, Hladno Pivo i drugi.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Usvojen rebalans proračuna Grada Širokog Brijega

Povećana energetske učinkovitosti zgrade Područne škole Rasno

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana