Kultura     | 06.06.2019. 14:42 |

U Visokom održana manifestacija „Bajramu se radujemo, šehide ne zaboravljamo"

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Manifestacija „Bajramu se radujemo, šehide ne zaboravljamo“, kojom su obilježeni Ramazanski bajram i Dan šehida, održana je sinoć u Visokom.

- U bogatom programu nastupili su: Hfz. Aziz Alili, Armin Muzaferija, Bajro Perva, Grupa solista „Ašik“, Emir Fejzić i Hor imama  MIZ „Visoko“. Izvedene su najljepše ilahije i kaside povodom značajnog datuma, u kojem se sjećamo svih stradalih sugrađana - najboljih sinova BiH - naših šehida, ali u kojem ispraćamo i najdražeg nam gosta - mubarek mjesec Ramazan - saopćeno je iz gradske uprave.

Obratili su se i neki od organizatora manifestacije - glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko Midhat ef. Čakalović i gradonačelnica Visokog Amra Babić.

- Sigurna sam da večeras ne postoji srce koje nije dirnuto. Sretna sam što smo napunili dvoranu “Mladost” i time pokazali da ne zaboravljamo naše šehide i poginule borce te da se znamo na dostojanstven način radovati Bajramu - kazala je gradonačelnica.

Podsjetila je na to da je u dvorani “Mladost” prije 15 godina, drugog dana Ramazanskog bajrama, na Dan šehida, održana i promocija monografije šehida i poginulih boraca koja je publici prikazivana tokom početka programa sinošnje manifestacije.

 - Na tom ekranu vidjeli ste 314 imena, 314 osoba, 314 sinova i očeva. Ni nakon 15 godina mi ne posustajemo. Mi izdati ne znamo i s ponosom nastavljamo našu borbu za Bosnu i Hercegovinu - rekla je Babić.

Sinoćnju manifestaciju organizirali su Grad Visoko, medžlis Islamske zajednice Visoko i Gračanica i Organizacija porodica šehida i poginulih boraca “Visoko 92”.

Program jedinstvene manifestacije kojim je obilježen veliki muslimanski praznik i Dan šehida završen je učenjem salavata i sure ašere. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Ministrica Leko vjernicima MIZ Ljubuški zaželjela da im Bajram donese mir i sreću

Muslimani širom svijeta proslavili Ramazanski bajram

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana