Bosna i Hercegovina     | 06.06.2019. 10:18 |

Vlada ZDK-a traži da se hitno sanira oštećenje na putu Nemila-Bistričak

FENA Saopćenje

ZENICA, 6. juna (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona izražava žaljenje zbog oštećenja na dijelu novoizgrađenog regionalnog puta Nemila - Bistričak koje se, kako je utvrđeno, najvjerovatnije desilo usljed pucanja cjevovoda MHE "Bistričak“ koji se nalazi u trupu saobraćajnice - saopćeno je iz Press službe ZDK-a.

Rekonstrukcija navedene dionice završena je prošlog mjeseca, a finansirana je sredstvima iz kantonalnog budžeta u iznosu od milion KM.

-Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša te Kantonalna direkcija za ceste ZDK-a su zaduženi da provedu temeljitu istragu i ukoliko se potvrde dosadašnja saznanja o uzrocima oštećenja, nalože vlasniku cjevovoda da put vrati u prvobitno stanje te preduzme mjere kako se ovakve havarije u buduće ne bi ponavljale - navodi se u saopćenju.

Kako se ističe, Vlada ZDK-a moli mještane za strpljenje dok se ne izvrši sanacija oštećenja te još jednom potvrđuje svoje opredjeljenje da kroz ulaganja u putnu infrastrukturu, koja je teško oštećena u poplavama 2014. godine, stvori uslove za normalan život stanovnika na tom području.

 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Za nabavku i održavanje medicinske opreme te prevenciju zdravlja u ZDK izdvojeno 1.380.000 KM

Isak Dodiku: Više se ljudi sa mnom dnevno slika nego što dođe na tvoj politički skup u Banjoj Luci

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana