Ekonomija     | 04.06.2019. 15:00 |

Golubović: Crna Gora, Srbija i BiH rade na formiranju turističkog proizvoda

FENA Mladenka Krilic

PODGORICA, 4. lipnja (FENA) - Prepoznajući činjenicu da turiste s dalekih tržišta, kao što je i kinesko, možemo privući udruženi, kroz regionalnu turističku ponudu, gospodarske komore Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine rade na formiranju zajedničkog turističkog proizvoda usmjerenog upravo na ovu ciljnu grupu - istaknuo je predsjednik Gospodarske komore Crne Gore (GKCG) Vlastimir Golubović na poslovnom susretu crnogorskih i kineskih gospodarstvenika.

Naša namjera je, poručio je Golubović, da ovu vrstu suradnje proširimo na sve zemlje Zapadnog Balkana, kako bi potakli unapređenje i diversifikaciju proizvoda i usluga u turizmu i tako doprinijeli povećanju broja turista iz udaljenih dijelova svijeta.

Susret je realiziran u okviru posjete izaslanstva kineskih gospodarstvenika Crnoj Gori, u organizaciji Veleposlanstva Kine, a okupio je predstavnike više od 50 kineskih i crnogorskih kompanija iz sektora turizma, prerađivačke industrije, trgovine, komunalnog gospodarstva, građevinarstva, osiguranja, IT, financija, mode, zdravstvene zaštite i drugih.

Iz GKCG su priopćili kako je Kina drugi vanjskotrgovinski partner Crne Gore u uvozu, a na devetom je mjestu kada je riječ o izvozu. Robna razmjena ostvarena u prošloj godini iznosila je 270,6 milijuna eura, što je u odnosu na prethodnu godinu više 18,8 posto.

Prošle godine Crnu Goru je posjetilo 41,34 tisuća turista iz Kine, koji su ostvarili 94,78 tisuća noćenja.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'