Sport     | 03.06.2019. 15:30 |

Na Zlatiboru sutra počinje 'Kup prijateljstva evropskih klubova'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. juna (FENA) - Prestižni fudbalski turnir za igrače mlađe od 18 godina "Kup prijateljstva evropskih klubova", počinje sutra na Zlatiboru, gdje će se takmičiti 12 najboljih klubova iz regiona.

Idejni tvorac Kupa prijateljstva, proslavljeni centarfor i sadašnji trener beogradskog Partizana Savo Milošević oduševljen je činjenicom da je turnir i ove godine dobio veliku podršku svih ljubitelja fudbala širom regiona.

– Presrećan sam što ćemo i ove godine imati priliku da ugostimo veliki broj talentovanih igrača. Oni su najbolje što naš region ima i zato pozivam sve ljubitelje fudbala da dođu na Zlatibor i uživaju u zanimljivom i kvalitetnom turniru. Kup prijateljstva evropskih klubova je osnovan da omogući najtalentovanijim fudbalerima sa ovih prostora da se međusobno nadmeću, ali i da se druže, razmjenjuju iskustva i stvore prijateljstva za čitav život – istakao je Milošević.

Na Kupu prijateljstva evropskih klubova 2019 će učestvovati: Budućnost, Crvena zvezda, Dinamo Zagreb, Maribor, Olimpija Ljubljana, Osijek, Partizan, Sarajevo, Sloboda Tuzla, Vardar, Vojvodina i Željezničar.

Timovi će biti podijeljeni u četiri grupe, a po dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe obezbijedit će plasman u četvrtfinale.

U A- grupi igrat će: Crvena zvezda, Maribor, Željezničar, u grupi B: Sarajevo, Vojvodina, Budućnost, u grupi C: Dinamo, Olimpija, Vardar, dok će u D-grupi nastupiti: Partizan, Osijek, Sloboda.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo