Sport     | 02.06.2019. 21:52 |

CEV Srebrena liga: Odbojkaši se u Kaknju revanširali Mađarima

FENA Vehid Begunić

KAKANJ, 02. juni (FENA) – Muška odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, u okviru 3. kola CEV Evropske srebrene lige, večeras je u Kaknju savladala Mađarsku rezultatom 3:1 (25:14, 20:25, 25:17 i 25:22) te upisala prvu pobjedu u tom takmičenju.

Bio je to, nakon 13 uzastopnih poraza te petogodišnje pauze bez kvalifikacijskih nastupa, ujedno i prvi trijumf bh. tima u zvaničnim mečevima.

Naime, posljednju pobjedu bh. odbojkaši ostvarili su još davnog 16. maja 2010. godine, kada su na domaćem terenu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo slavili protiv Gruzije (3:0).

Mađari su u prvom meču, prije osam dana na svom terenu, slavili u okviru 1. kolu rezultatom 3:1. Bio je to ujedno i prvi meč podmlađene bh. selekcije nakon petogodišnje pauze.

Sinoć je selekcija Grčke na svom terenu s 3:0 porazila Austriju te preuzela lidersku poziciju u grupi A. U narednom kolu BiH će 9. juna gostovati kod Austrije, od koje su prošle sedmice u Kaknju poraženi s 0:3, a Mađarska će 8. juna ugostiti Grčku, od koje su u 2. kolu poraženi u gostima s 1:3.

Tabela grupe A nakon odigranog 3. kola: Grčka 6 (7:4), Austrija 6 (6:4), Mađarska (5:7) i BiH (4:7).

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Odbojkašice BiH naredne godine učestvuju u CEV Srebrenoj ligi

Odbojkaši Bosne i Hercegovine poraženi u Kaknju od Austrije

Baković: Vjerujem da ova reprezentacija u budućnosti može postići mnogo

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo