FENA biznis     | 31.05.2019. 19:06 |

Deveta Brending konferencija ispunila sva očekivanja

FENA Saopćenje

Da bi dobili više, više morate dati 

Predavači koje smo ove godine gledali na devetoj Brending konferenciji, uspjeli su pomjeriti granice razumijevanja marketinga i otvoriti nove prozore poimanja organizacije i strategije poslovanja. Shodno “duhu vremena“, pod sloganom "Hack the influence", ovogodišnja tema bio je uticaj, a Historijski muzej u Sarajevu pretvoren je u veliku učionicu za sve koji vjeruju da je edukacija temeljni preduslov za uspjeh.

O frekvenciji sadašnjeg trenutka, koji se ogleda u beskrajnoj potrebi za novim marketinškim pravcima i strategijama, a u spomeniku vremena kakav je Historijski muzej Bosne i Hercegovine, govorilo nam je 5 brilijantnih stručnjaka. Iako izgovorena i demonstrirana iz različitih perspektiva, konferenciju je obilježila jedinstvena poruka: trebamo se igrati, rizikovati i ne plašiti se svojih mogućnosti. Najvažnije od svega, u tom procesu moramo dati mnogo više da bismo imali pravo očekivati nešto zauzvrat.

Kako pronaći balans, kako iskristalizirati najjasnije i najsnažnije poruke, kako doprijeti do srca ljudi, kako ostvariti historijski uticaj?

Na ova pitanja, mnogo više od odgovora su nam dali Ravid Kuperberg, koji je predstavio sjajne alate za strukturiranje naših misli, Michela Magaš, koja je predstavila svoj impresivni rad na fuziji muzike i inovacije, Mihnea Gheorghiu, koji je prisutne fascinirao primjerima hrabrih svjetskih kampanja na kojima je i sam radio, Mark Shayler, koji nam je dokazao da za dobre rezultate moramo biti hrabri i zauzeti stav, te Will Rust, koji nam je pokazao kako ponekad i glupost može kreirati nevjerovatne i pozitivne promjene.

"Pozitivne reakcije svih prisutnih jedan su od razloga zašto smo iznimno zadovoljni devetom Brending konferencijom. Svaka od tema je bila specifična, predavači su bili neizmjerno zanimljivi, a sve skupa i dalje je bila jedna zaokružena cjelina. Prisutni su dobili uvid u trendove iz više uglova i to nam je bilo posebno značajno."- izjavila je ovim povodom Vesna Beganović, CEO agencije Via Media, koja je organizator ovog najvažnijeg strukovnog događaja, kada su u pitanju marketing i komunikacije u BiH.

I ove godine je Brending konferencija, u partnerstvu sa svjetskim takmičenjem kreativne industrije Cannes Lions, podržala mlade profesionalce kroz Young Lions BiH takmičenje, koje je organizovano u partnerstvu sa organizacijom UNICEF. Stručni žiri je odabrao da Bosnu i Hercegovinu u Cannesu predstavljaju dvije dame, Aida Hadžić i Hana Trokić, koje su osvojile Grand prix u kategoriji PR.

Vođeni sjajnom Naidom Kundurović u ulozi moderatorice, još jednom smo na Brending konferenciji imali rijetku privilegiju da svjedočimo jedinstvenom spoju biznisa, umjetnosti, inovacije i kreativnosti. Prisutni su se složili da je deveta Brending konferencija bila najraznovrsnija i najbolja od svih do sad, a iz agencije Via Media su pozvali na susret i 2020. godine, na desetu, jubilarnu, Brending konferenciju za koju pripreme počinju već sutra.

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!