Bosna i Hercegovina     | 30.05.2019. 13:45 |

Narodna skupština RS-a 11. juna o rezervnom sastavu policije u konačnoj formi

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 30. maja (FENA) - Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS), na kojoj će biti razmatrane izmjene i dopune Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, kojima je predviđeno uspostavljanje rezervnog sastava policije, bit će održana 11. juna u Banjoj Luci.

Taj zakon Vlada RS-a utvrdila je danas u formi prijedloga, dok je u nacrtu usvojen u Narodnoj skupštini RS-a 18. aprila.

Predsjednik parlamenta Nedeljko Čubrilović je, nakon današnje sjednice skupštinskog kolegijuma, rekao da će na zasjedanju 11. juna biti razmatrana i informacija o stanju bezbjednosti, a ta tačka bit će zatvorena za javnost.

Informaciju o stanju bezbjednosti u RS zatražili su poslanici SDS-a, nakon ubistva policajca u Prijedoru te privrednika Slaviše Krunića u Banjoj Luci.

Krunić i njegov pratilac Žarko Pavlović, ubijeni su 22. aprila u Glamočanima, kod Laktaša, kao i napadač Željko Kovačević, dok je Goran Ilić, Kruunićev vozač ranjen.

Zbog sumnje da su izvršioci ovog teškog ubistva, policija RS-a je uhapsila Emilija Baldu i Gorana Milanovića, dok se traga za Benedijem Đukanovićem, koji je u bjekstvu.

Na predloženom dnevnom redu sjednice parlamenta je 47 tačaka, među kojima i Prijedlog zakona o podsticajima u privredi te Prijedlog odluke o izradi plana parcelacije za autoput i gasovod dionice Vukosavlje-Brčko-Rača, po skraćenom postupku.

Klub "Zajedno za domovinu", odsad će djelovati u parlamentu kao poslanička grupa.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo